Hoppa till innehåll

Ida Kåhlin bland vårdens 100 mäktigaste

På listan över sjukvårdens makthavare finns numera Ida Kåhlin, ordförande i Sveriges Arbetsterapeuter. Dagens Medicin presenterade idag sin årliga maktlista över de mest inflytelserika i svensk sjukvårdspolitik där Ida nu alltså gör debut.

”Vi är mycket glada över att Ida Kåhlin numera är bland de 100 mäktigaste i hälso- och sjukvården.” säger Martin Östberg, biträdande kanslichef på Sveriges Arbetsterapeuter.”Vi ser ett starkt ökande intresse för arbetsterapi och den nytta arbetsterapeuter kan göra. Ida har arbetat brett och strategiskt med våra frågor sedan dag ett som ordförande. Att bli invald på listan stärker arbetsterapeuternas röst i samhällsdebatten och är ett kvitto på det arbete hon och förbundet utför.”

I toppen på listan ser vi Anders Henriksson (S), vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting följt av Agneta Karlsson (S), statssekreterare på socialdepartementet och Annika Strandhäll (S), socialförsäkringsminister tillika vikarierande sjukvårdsminister.

Dagens Medicin rankar årligen de hundra mäktigaste personerna inom vården i Sverige. Listan sammanställs av tidningens redaktion med utgångspunkt från bakgrundssamtal med ett stort antal bedömare av svenska sjukvård. Formell position, sidouppdrag, resultat av den egna verksamheten, informellt inflytande, personlig status, personliga kontakter och genomslag i opinionen är några av de kriterier som bedöms.

Se hela listan på Dagens Medicins webbplats

Ansvarig för sida:

Helene Genym 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör

E-post:
Uppdaterad: 2017-06-28

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.