Hoppa till innehåll

Medlemsförmåner - trygghet och ekonomi

Här beskrivs de medlemsförmåner som rör din trygghet och ekonomi.

Försäkringar till förmånliga villkor

Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter kan du teckna förmånliga grupp- och sakförsäkringar via vårt eget bolag AkademikerFörsäkring. Tillsammans med fem andra Sacoförbund upphandlar vi försäkringar med bra kvalitet till ett billigt pris. Det kan vi göra eftersom vi tillsammans representerar många medlemmar. Dessutom får du som ny medlem en tre månaders kostnadsfri liv- och olycksfallsförsäkring och 1000 kr att spendera på försäkringar. Läs mer om försäkringarna på Akademikerförsäkrings webbplats. 

Vilka försäkringar passar dig?

Du kan göra ett nätbaserat test på vilka försäkringar som skulle kunna passa dig och din livssituation. Till testet

Medlemslån

Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter har du möjlighet att teckna bolån hos SEB och Danske bank. Vi har också avtal med Swedbank och Nordea om olika medlemslån, till exempel medlemslån/bilkredit, företagslån samt lån för egenföretagare. Läs mer om medlemslånen.

Inkomstförsäkring

I ditt medlemskap ingår en inkomstförsäkring som kompletterar a-kassan under ofrivillig arbetslöshet. Detta innebär att du får 80 procent av din bruttoinkomst i sex månader. Läs mer om vår inkomstförsäkring. För att inkomstförsäkringen ska gälla behöver du vara med i Akademikernas a-kassa, se nedan. 

A-kassa

Sveriges Arbetsterapeuter är anslutet till Akademikernas a-kassa, en av de a-kassor med lägst avgift. För att bli medlem fyller du i en särskild ansökan som sänds till oss. Läs mer om a-kassan. Medlemskap i a-kassan krävs för att du ska kunna få ersättning från inkomstförsäkringen, se ovan. 

Ansvarig för sida:

Vera Songer 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:
Uppdaterad: 2018-01-24

En film om arbetsterapi

Dela din fackliga hjälteinsats

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.