Hoppa till innehåll

Vem behöver arbetsterapi?

Många människor kan inte leva livet fullt ut på grund av skada, sjukdom eller funktionsnedsättning. Men med stöd av en arbetsterapeut kan de klara vardagen, vara delaktiga i samhället och känna att livet är meningsfullt.

Personer som har svårt att sköta sitt boende, skola och arbete, eller saknar en meningsfull fritid, kan få stöd av en arbetsterapeut. Arbetsterapi har bevisats vara effektivt för att människor ska komma vidare och framåt. Men vilket är målet? Det beror helt på vem man frågar. För någon kan det handla om att komma tillbaka till jobbet efter en sjukskrivning. För någon annan handlar det om att ta en fika med en kompis. Och för en tredje, att kunna ta en dusch på egen hand.

Vi arbetar med människor i alla åldrar – unga som gamla. Allt från små barn med funktionsnedsättning, som behöver stöd i utvecklingen av sina motoriska, kognitiva och sociala färdigheter, till äldre personer som behöver en anpassad hemmiljö för att klara vardagen.

Vill du ställa en fråga om arbetsterapi?

Använd vår frågetjänst "Fråga arbetsterapeuten". Du frågar om arbetsterapi och en leg. arbetsterapeut svarar. Vi kan av resursskäl tyvärr inte svara på frågor från arbetsterapeutstuderande eller arbetsterapeuter. Tjänsten är framtagen för att ge klienter svar på sina frågor om arbetsterapi och vad en arbetsterapeut kan göra.

Två filmer om arbetsterapeutyrketArbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.