Hoppa till innehåll

Edsbyn Pride

  • Tid: 2017-08-18 18:002017-08-18 21:00
  • Plats: Nacka

I år deltar Sveriges Arbetsterapeuter i Edsbyns Pride-parad.

Det är några engagerade medlemmar som dragit igång det här initiativet. Vill du gå med? Då kan du kontakta Åsa Eriksson på asa.eriksson@ovanaker.se/070-321 99 85. Om du anmäler dig i god tid hinner vi skicka en fin Pride-t-shirt! 

Ansvarig för sida:

Vera Songer 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:

Uppdaterad: 2017-07-03

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

Kommentarer

Svar till Krister: Sexuell läggning är en privatsak. Pride står inte heller för att sexuell läggning ska bli offentligt. Utan det hela handlar om samma rättigheter för alla, t.ex. samkönade äktenskap. Vi lever i ett i ett heteronormativt samhälle där fortfarande personer behandlas olika beroende på vem en älskar eller vill dela sitt liv med. Detta leder till att t.ex. transpersoner utsätts oftare för sexuellt ofredande och misshandel än gemene man. 2008 fick vi diskrimineringslagen vars syfte är att "motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder". Det skulle jag vilja påstå att Pride står för.

Sist men inte minst så glömde du "Q". Alltså queerpersoner. (HBTQ). Även om det borde vara HBTQIA (intersex-personer och asexuella)

Mika 17-08-03 08:06 2 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag är så trött på dessa HBT-egoister.
Sexuell läggning borde vara en privatsak.

Krister 17-08-01 16:11 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

En film om arbetsterapi