Hoppa till innehåll

Arbetsterapins dag 27 oktober - beställ ditt material!

Arbetsterapins dag har tidigare infallit den tredje torsdagen i oktober. Från 2017 kommer den att sammanfalla med världsdagen för arbetsterapi - World OT Day som alltid är 27 oktober. Här nedan kan du beställa material kostnadsfritt till dagen.

Syfte med dagen

Arbetsterapins dag är en dag när vi ska sprida kunskap om arbetsterapi och arbetsterapeuter, med syfte att fler får upp ögonen för vår viktiga kompetens, både på etablerade och nya arenor. 

Aktiviteter

Alla kretsar och våra studentorganisationer lokalt väljer själva sin ambitionsnivå och vad de vill göra för att öka kunskapen om arbetsterapi och vad arbetsterapeuter gör. Vi uppmuntrar samarbete mellan kretsstyrelsen och lokala studentorganisationen - tillsammans är vi starkare! Sveriges Arbetsterapeuter planerar att anordna ett frukostseminarium i Stockholm.

Hör av dig till din krets/lokal studentorganisation!

Kontakta din kretskommunikatör eller kretsordförande respektive lokal studentstyrelse om du vill veta om det planeras någon central aktivitet i just din krets/utbildningsort. Eller du kanske har en en bra idé du vill delge? Här hittar du kontaktuppgifter.

Material

Kansliet erbjuder olika typer av kostnadsfritt material att använda under dagen, som varje år finns att beställa från och med innan sommaren. Mer information om hur du beställer kommer under sommaren. Här kan du beställa kostnadsfritt material. OBS sista beställningsdag är 1 oktober. 

Du kan också dela vår korta film om arbetsterapi i dina sociala kanaler. Tack!


Material för nedladdning

Ansvarig för sida:

Gelinda Jonasson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör och webbredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2017-07-10

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

Kommentarer

Vi får inte glömma rehabkonsulenterna som är inne på vårt område också...Vi måste visa vad vi kan göra bättre...

Lotta 14-10-08 16:04 2 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Viktigt är att i alla sammanhang påtala nyttan med vad vi gör i yrket. Detta gynnar den enskilde/patienterna i första hand och i andra hand så skapar det arbetstillfällen för arbetsterapeuter!

Liselotte Larsson 14-08-20 08:58 3 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag håller med också.. I min arbetsplats ville sjukgymnasterna förvandla en at-tjänst till sg-tjänst, tur att chefen lyssnade på mig och så blev det inte.

Anni 13-10-14 14:30 6 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag håller med också.. I min arbetsplats ville sjukgymnasterna förvandla en at-tjänst till sg-tjänst, tur att chefen lyssnade på mig och så blev det inte.

Anni 13-10-14 14:30 1 person gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag håller med också.. I min arbetsplats ville sjukgymnasterna förvandla en at-tjänst till sg-tjänst, tur att chefen lyssnade på mig och så blev det inte.

Anni Feodoroff 13-10-14 14:29 3 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

kan bara hålla med tidigare skrivare. Och det är inom många områden. Vi behöver bli duktigare på att marknadsföra oss och berätta för alla vad vi kan och vad vi kan bidra med på arbetsplatser/områden.

sofia 12-10-02 08:07 7 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag tycker att det är bra att man uppmärksamma andra om vad arbetsteraputerna gör. Nuförtiden finns det andra yrkeskategorier som försöker ta över arbetsterapeuters uppgifter utan att gå en utbildning en av de är bl sjukgymnaster som jobbar på äldreboende.


Aurora 12-09-13 19:15 12 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

En film om arbetsterapi