Hoppa till innehåll

Företagare

Ta nytta av ditt medlemskap i Sveriges Arbetsterapeuter som företagare. Du kan få råd och stöd kring en mängd olika frågor som rör dig som arbetsterapeut och företagare.

Kontaktnät

Det kontaktnät som du har tillgång till genom ditt medlemskap är värdefullt. Vi arrangerar bland annat tematräffar och tillhandahåller kontaktytor för "likasinnade". Vi ger dig information om ditt yrke genom vår medlemstidning Arbetsterapeuten. Kompetensutveckling genom att delta i våra uppskattade kurser kan du få via förbundet.

Sveriges Arbetsterapeuter har en egen grupp på Linkedin där du kan hitta andra företagare. Gå med i den! Och se till att du har en profil med bra och tydlig information om dina kompetenser.

Intressant läsning

Under relaterade dokument hittar du Sacos rapport: Akademiker som företagare - Rapport från en enkätundersökning bland Sacoförbundens medlemmar.

Personlig rådgivning

Om du behöver personlig rådgivning är du välkommen att kontakta oss på tel: 08-507 488 00.

Exempel på frågor som vi kan hjälpa dig med är:

  • vad ska jag ta i betalt?
  • hur ska jag som legitimerad arbetsterapeut förhålla mig till ex. journalföring
  • kontrakt, hur kan det/bör se ut?
  • försäkringsfrågor, vad behöver jag tänka på?

Förbundet hanterar dock inte frågor som rör ditt eventuella arbetsgivarskap gentemot anställda.

Ansvarig för sida:

Ulrika Larsson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kanslichef

E-post:
Uppdaterad: 2017-07-21

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

Kommentarer

Hej Helena,
läs gärna mer om begreppen kring förskrivning i denna skrift: http://www.hi.se/Global/dokument/publikationer/2011/11357-forskrivningsprocessen-fritt-val-av-hjalpmedel-egenansvar.pdf
Återkom till mig via ulrika.larsson@fsa.se om du fortfarande har frågor.

Ulrika Larsson, FSA 15-06-11 23:07 1 person gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Hej! Jag driver eget företag sedan i mars men jag undrar varför jag ej kan få en kombikakod registrerat på mitt bolag. Har sökt på hjälpmedelsguiden kombikakod och ringt och frågat och där säger de att endast sjukgymnaster kan förskriva via sina egna bolag. Stämmer detta? Varför har inte vi förskrivningsrätt? Kan ni hjälpa mig att reda ut begreppen?

Helena 15-06-11 15:09 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Hej Claudia
vi har ju talats vid per telefon och du har lagt ut din fråga om faktureringsprogram på vår LinkedIn-sida för företagare. Flera tips har kommit in: https://www.linkedin.com/groups?gid=3140573&mostPopular=&trk=tyah&trkInfo=tarId%3A1408190238980%2Ctas%3Afsas%2Cidx%3A4-2-9

Hur en faktura kan se ut finns exempel på http://www.fsa.se/Medlemskap/Foretagare/Ekonomi/Att-ta-betalt/Skriva-faktura/

Ulrika Larsson, kanslichef FSA 14-08-16 14:00 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Hej
ska starta eget och vill veta hur jag fakturerar.
Hur ser en faktura ut?
Måste jag skaffa "fakturerings program"?
Var hittar jag sådant isf?

Claudia 14-08-07 13:51 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Undrar om det är någon som känner till hur många arbetsterapeuter i Sverige som har eget företag. Skulle även vara intressant att veta hur många det finns i Västra Götaland. Hur stor del arbetar med bedömning av arbetsförutsättningar på konsultbasis?
MVH
Inger

Inger 13-10-29 15:51 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

du som är egen företagare men också KBT steg 1 utbildad, hur ser det ut med de riktlinjer du följer som företagare ?
finns det nåt mer jag måste ta hänsyn till då? jag kommer att använda mina båda kompetenser!! frågan gäller framförallt jounalföring! SE

stina ek 13-08-22 09:45 1 person gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Jag är en egenföretagande arbetsterapeut som mestadels har uppdrag inom lyfthjälpmedel och patientförflyttning. Nu har jag fätt förfrågan från ett personlig assistansföretag om jag kan ta på mej att göra ADL-bedömningar på deras brukare som skall användas till FK ´s bedömning och uppföljning av assistansersättning. Jag funderar på om det finns fler av er med eget företag som också gör detta. Jag är intresserad av att få höra vilka mallar ni i så fall använder, och det har fungerat bra och hur man skall prissätta. Tacksam om ni kan höra av er till mej.
MVH
Anna Stenfors
Lyft och Ergokonsult Nord

Anna Stenfors 13-05-22 12:59 Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Ett register liknande det du efterfrågar håller vi på att bygga upp genom vår Företagargrupp på Linkedin. Se länk ovan. Snart kommer alla våra företagare att få en personlig uppmaning att gå med i gruppen.

/Ulrika

Ulrika Larsson 10-11-09 09:57 6 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

Hej Ulrika!

Jag tycker det skulle vara bra med ett register på oss arbetsterapeuter som driver eget företag. Där andra kan komma i kontakt med oss.

Mvh Lisa Warn
Ale Ergoterapi

Lisa warn 10-11-08 22:28 13 personer gillar detta - Gilla » Anmäl olämplig kommentar

En film om arbetsterapi