Hoppa till innehåll

Bli medlem

Bli medlem i Sveriges Arbetsterapeuter - det gör ditt arbetsliv tryggare och mer utvecklande. Vi representerar nära 90 % av Sveriges legitimerade arbetsterapeuter. Bli en del av vår gemenskap du också!

Bli medlem här!

Ansök om att bli medlem i Sveriges Arbetsterapeuter.

Fem skäl att bli medlem

  • Kompetensutveckling - till medlemspris anordnar Sveriges Arbetsterapeuter kurser och tillhandahåller publikationer som rör din profession
  • Inkomstförsäkring - ett ekonomiskt skydd om du blir av med jobbet.  För att inkomstförsäkringen ska gälla behöver du också vara med i Akademikernas a-kassa.
  • Lönestatistik - ett  viktigt  verktyg för att hålla koll på din lön
  • Rådgivning och arbetsrättsligt stöd - vår medlemsjour finns tillgänglig för dig
  • Tidskriften Arbetsterapeuten - medlemstidningen för dig som har examen som arbetsterapeut och som vill hålla dig ajour med vad som händer inom området

Som yrkesverksam medlem erhåller du dessutom två försäkringar kostnadsfritt under tre månader. Ta del av förköpsinformationen här.

Vem kan bli medlem?

Medlemskap i Sveriges Arbetsterapeuter grundar sig på utbildning, inte tjänst. Du behöver alltså inte arbeta som arbetsterapeut för att bli medlem. Medlemskap beviljas till dig som avlagt examen vid en arbetsterapeututbildning, som godkänts av Sveriges Arbetsterapeuter och WFOT (World Federation of Occupational Therapists), eller är student vid en arbetsterapeututbildning.

Man kan inte vara medlem i förbundet och samtidigt i ord eller handlingar ge uttryck för värderingar som inte ligger i linje med Sveriges Arbetsterapeuters stadga och den etiska koden för arbetsterapeuter.

Individuell förhandlingshjälp kan enligt vår stadga (se relaterade sidor) inte medges förrän efter sex månaders medlemsskap (pt 2.6).

Vad kostar det?

Information om medlemsavgifter.

Ansvarig för sida:

Medlemsregistret 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:
Uppdaterad: 2016-10-17

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

En film om arbetsterapi